Viteza de incarcare a paginii, factor de ranking in rezultate


viteza de incarcare a paginii

Viteza de incarcare a paginii luata in considerare de Google la calcularea clasamentului pentru rezultatele din cautarile organice.

Inca din ianuarie Google anunta un nou update de algoritm pentru cautarea mobila.

Compania l-a numit „Google Speed” si va afecta doar un mic procent din interogari, reitera Google. Doar site-urile care „trimit cea mai lenta experienta utilizatorilor” vor fi afectate de aceasta actualizare, spunea compania.

Dupa sase luni de pregatire, programul Google Speed ​​Update a fost lansat pe 9 iulie 2018 si va modifica rezultatele din cautarile pe mobil ale celor mai lente site-uri de pe internet.

Cel mai mare motor de cautare, Google, lucreaza intotdeauna pentru a-si mentine pozitia de lider prin imbunatatirea constanta a algoritmilor de cautare, astfel incat sa ofere rezultate mai bune pentru utilizatorii sai.

Exista multi factori de ranking pentru pagini web in functie de termenii de cautare care interogheaza Google. Unele dintre aceste variabile includ structura tehnica a site-ului, navigarea, link-urile, meta tag-urile si continutul.

Google a initiat o serie de actualizari de algoritmi lor de-a lungul anilor. O parte au eliminat pagini web care nu ofereau continut util celor care cauta informatii. Spre exemple, update-ul „Fred” din martie 2017, a vizat site-uri cu continut redus.

Oamenii doresc raspunsuri sau solutii la intrebarile si problemele lor atunci cand incep o cautare pe Internet. O pagina plina cu link-uri sau anunturi nu este in general utila in aceasta privinta.

Din acest motiv, Google recompenseaza acele pagini pe care vizitatorii petrec mai mult timp cu pozitii superioare, deoarece acesta este un indiciu puternic ca oamenii primesc informatii valoroase din acele pagini.

Dincolo de continut, un alt factor important de clasificare este experienta generala a utilizatorului, iar o parte importanta a acesteia este timpul de incarcare al paginilor.

Performanta paginii obtine un plus Google

In orice business, clientii doresc ca raspunsul la intrebarile lor sa fie prompt. Acelasi lucru este valabil si pentru utilizatorii de internet atunci cand incep sa caute si de aceea Google lanseaza un nou update de viteza.

In principiu, companiile cu site-uri foarte lente vor intelege ca, acest aspect nefericit, va incepe sa afecteze pozitiile pe paginile cu rezultate organice ale motorului de cautare.

Google a confirmat ca update-ul algoritmului va afecta cautarile pe laptop-uri si pe desktop-uri. Impactul cel mai mare va fi, probabil, in continuare in cautarile mobile, deoarece timpul de incarcare a paginilor a fost, in principal, doar un criteriu de clasificare a cautarii pentru desktop-uri in trecut.

Ar trebui sa afecteze doar cele mai lente site-uri web

Google a fost atent sa sublinieze ca aceasta modificare a algoritmului ar trebui sa afecteze numai cele mai lente site-uri web si nu va fi declansata de marea majoritate a interogarilor de cautare.

Se pare ca este orientat spre ridicarea standardelor minime de performanta ale internetului, impiedicand rankarea site-urilor Web care sunt inca lente, intr-o era in care oamenii doresc rezultate imediate.

Viteza de incarcare a paginii este doar un singur factor si daca un site are continut puternic, relevant si alte atribute SEO, acesta poate fi in continuare considerat bun.

De asemenea, daca paginile site-ului, deja se incarca repede, atunci transformarea acestora in pagini mult mai rapide, nu va afecta in niciun fel clasamentul cautarilor.

Site-ul tau este probabil sa fie afectat de aceasta actualizare

Daca nu esti sigur ca te situezi la nivelul asteptarilor, exista instrumente pe care le poti utiliza pentru masura. Webmasterul tau ar trebui sa analizeze valorile din paportul privind experienta utilizatorilor Chrome, precum si sa perceapa toate datele relevante cu instrumentul Lighthouse si instrumentul PageInsights.

Aceste instrumente masoara performanta unui site, inclusiv factorul de importanta majora a vitezei pentru aceasta noua actualizare. Recomandam sa remediezi acest lucru rapid, deoarece aceasta modificare a algoritmului a fost lansata pe 9 iulie 2018.

Un site bun nu ar tebui sa aiba probleme

Update-ul a fost anuntat in luna ianuarie a acestui an, astfel incat webmaster-ul tau nu ar trebui sa fie luat prin surprindere. In plus, un site web excelent si eficient ar trebui sa aiba deja anumite elemente de baza.

Un sistem de navigare intuitiv si experienta utilizatorului, continutul convingator, un design prietenos pentru mobil si link-uri relevante sunt doar cateva dintre acestea. Viteza paginilor este pur si simplu o parte integranta a experientei utilizatorilor pe care site-ul tau ar trebui sa o ofere deja fiecarui vizitator.

A fost un factor de clasificare de ani de zile, dar aceasta noua actualizare a algoritmului ridica cu adevarat o problema pentru site-urile lente. Deoarece timpul de incarcare a paginilor era deja o componenta critica a experientei unui vizitator, speram ca nu vei fi afectat de aceasta actualizare.

Daca ramai repetent la acest capitol, este posibil sa ai un cod ineficient, imagini voluminoase, plugin-uri excesive sau, probabil, serverul ce gazduieste site-ul tau pur si simplu prezinta performante slabe.

Indiferent daca ai creat singur site-ul web sau ai cooptat o agentie de web design, trebuie sa iei masuri pentru a determina daca acest factor critic de performanta te afecteaza.